Kennis delen. Samen uitblinken.

Mindset: wat is dat? En kun je het sturen?

Mindset: wat is dat?

Mindset is een algemene term voor hoe we denken over onze mogelijkheden en capaciteiten, oftewel onze overtuigingen. In de wereld van coaching is woord overtuigingen bekend, waar bij bedrijven meer gesproken wordt over de engelse term “Mindset”.

Welke soorten mindset zijn er?

Er zijn twee typen mindsets, namelijk een “groei” en een “statische” mindset.

Een op groei gerichte denkwijze (een growth mindset) gaat ervan uit dat je kwaliteiten en vaardigheden door middel van oefening door kunt ontwikkelen.

Een statische (fixed) mindset gaat ervan uit dat je kwaliteiten en vaardigheden vaststaan en dat je deze niet verder kunt ontwikkelen. “Oefenen heeft geen zin, dus waarom moeite doen?”

Welke eigenschappen heeft een groeimindset?

Een groeimindset kan ons helpen om beter te leren, succesvoller en gelukkiger te zijn.

Conclusie: het is mogelijk om van statische overtuigingen naar overtuigingen met een focus op groei te veranderen.

Wat zijn de voordelen van een groeimindset?

Het ontwikkelen van overtuigingen gericht op groei kan leiden tot succes op veel verschillende gebieden in je leven.

Hoe kan ik mijn gedachten positief sturen en veranderen?

Of wil je andere tips ontdekken om zelf meer in controle te zijn en uit te blinken? Check dan de andere Blogs voor meer tips en informatie

Wil je TIPS die je direct op je werk kunt inzetten om zelf meer in controle te zijn? DOWNLOAD dan nu de 15 TIPS om jezelf op nummer één te zetten.

Conclusie:

We hebben allemaal de kracht om overtuigingen van groei verder door te ontwikkelen en er de vruchten van te plukken.

Wil jij jezelf verder ontwikkelen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling? Neem dan contact op om meer inzicht in jezelf te krijgen door de Krachtmeting of bij een ontwikkeldoel die je hebt direct een coachtraject te starten. Bel 0413 – 417 013 of boek een moment wat jou het beste uitkomt.

Wil je meer weten hoe jij je medewerkers kunt laten uitblinken? Download nu de Whitepaper “in 4 stappen meer geluk in je organisatie”

Get in touch!