maak kennis

Met Verblinker

Verblinker is opgericht vanuit een overtuiging om zoveel mogelijk mensen in hun kracht te zetten. En om maximale grip over het leven te geven waardoor de beste authentieke versie van zichzelf worden.

“Had ik achteraf, maar inzicht gehad in mijn eigen valkuilen, dat had mij een hoop energie en stress bespaard!”

Ik voelde me bij verschillende werkgevers niet altijd begrepen. Ik zat niet helemaal lekker in mijn vel. In combinatie met de werkdruk resulteerde dit langzaam in stress en lichamelijke klachten.

De oorzaak van mijn probleem kon ik niet goed achterhalen. Ik merkte tijdens mijn werk op, dat ik steeds minder voldoening kreeg waardoor ik verder ben gaan zoeken naar mijn passie.

Ondertussen merkte ik dat ik mezelf verder wilde ontplooien. Vandaar maakte ik de stap naar het HBO Bedrijfskunde Management Economie en Recht. Tijdens deze opleiding ben ik tevens trotse vader geworden van een dochter.

De pittige cocktail van het niet naleven van je passie en energiegevers in combinatie met mijn perceptie van de werkdruk, een deeltijd HBO studie en het aanstaande vaderschap resulteerde in mijn eerste burn-out. Ik kon niet alle ballen meer omhoog houden, wat ik wel wilde.

Na het herstellen van mijn eerste burn-out ontdekte ik bij mezelf dat mijn huidige functie en de cultuur waar ik in zat haaks stond op mijn eigen kernwaarden. Het switchen van baan was de eerste grote en makkelijke wijziging die ik doorvoerde, lerende van mijn burn-out.

 

Bedrijvig Meierijstad Verblinker

Bij het vinden van een nieuwe baan heb ik bewust gezocht naar een cultuur waarin de mens centraal staat. Want dat rijmt beter met mijn waarden en overtuigingen.

Bij Fellowmind heb ik me enorm welkom gevoeld, waardoor ik als een speer mezelf kon door ontwikkelen.

Ik werd gezien en gehoord als mens wat mij enorm veel energie gaf. Mijn belangrijkste kwaliteit “leergierigheid” kwam goed van pas in de ontwikkeling die het bedrijf doormaakte met de transitie naar Agile/ Scrum werken en het Continuous Improvement programma.

Persoonlijkheidstrainingen zoals Insights Discovery, Gallup Strengths en Core Skill trainingen brachten me tot inzicht in mijn onbewuste patronen en talenten wat resulteerde in persoonlijke groei boven comfort.

Deze snelle persoonlijke groei, mijn overtuiging van het verantwoordelijkheidsgevoel en een sky-high ambitie gaven me het eerste signaal van een onbalans tussen werk en privé.

In deze fase werd ik voor de tweede keer trotse vader, wat mijn werk- en privébalans nog meer op de proef stelde. Ik wilde ten slotte overal bij zijn.

Het stellen van een onrealistische lat in combinatie met mijn leergierigheid resulteerde in een soort opwinding. “Ik moet nog harder werken om het werk weg te krijgen & lichamelijke klachten vallen wel mee” was mijn reactie hierop. Ik ben hierdoor mijn sport gaan stopzetten en ben nog harder gaan werken met als resultaat, mijn tweede burn-out. 

Ik wilde geen derde keer in een burn-out terechtkomen en ging bij mezelf voor het eerst echt diep van binnen te raden waarom ik voor tweede keer in een burn-out terecht was gekomen.

Na deze bewustwording viel alles op zijn plek. “Ik ontdekte dat ik iets deed waar ik vrijwel geen energie van kreeg”. Al snel bleek dat deze situatie geen duurzame match in mijn leven was.

De keuze voor traditioneel projectmanager was gebaseerd op iets heel anders dan waar ik zelf voor sta. Ik wilde de teamleden gaan begeleiden, faciliteren en coachen om ze nog meer in hun kracht te kunnen zetten. Helaas, ik streefde iets na wat niet bij deze functie paste (“ik probeerde continu een vierkantje in een rondje te stoppen”).

Nu ik ontdekt had waar mijn passie en talent lag, werd de wereld (en het werk) een heel stuk leuker en voelde ik me steeds gelukkiger. Ik ging doen waar ik energie van kreeg.

Ondertussen ging ik me verder professionaliseren in een coachopleiding. Daarnaast had ik teamtraining ontwikkeld, waarbij het proces van “Forming” (Bruce Tuckman) versneld wordt. Aanvullend hierop gaf ik ook als Teamcoach, vierdaagse Core Skills trainingen. In deze training gaat het team door verschillende teamontwikkeling fases heen middels de 4 ochtend, middag en avond programma’s.

Vandaar dat het mijn missie is om de mensen maximale regie over zichzelf te geven. Dit kan in de rol van persoonlijk (coach) of in groepen (zoals een Teamcoach of Scrum Master).

Zodra iedereen steeds meer bewust wordt van eigen krachten en deze maximaal gaat benutten gaat het werkplezier omhoog en wordt verzuim en vertrek hiermee voorkomen.

Zo creëren we voor alle partijen een win-winsituatie.

Michel Vorstenbosch Verblinker

“Gelukkige medewerkers die in hun kracht leven, leveren meer productiviteit en rendement voor bedrijven op”

Persoonlijk Leiderschap

Persoonlijk Leiderschap


We geloven in dat iedereen het maximale uit zichzelf kan halen. Dit noemen wij persoonlijk leiderschap.

Een leven lang leren

Een leven lang leren

Elke dag een beetje beter worden in jezelf te leren kennen en hiervan te leren. Een leven lang leren

Eenvoud is key

Eenvoud is key

De kunst om moeilijke dingen simpel te maken is key in een wereld vol afleiding waarin we leven.

Michel

Michel

Neem contact op met Michel: michel@verblinker.nl
Telefoonnummer: 0413-417013

verblinker_coaching_veghel

Werken met ons

Investeer in jezelf en neem de regie van je eigen leven. 

DOMINEER JE TIJD

voordat jij bezwijkt
in de waan van de dag!