Wat is mindset?

Een Mindset is een algemene term voor hoe we denken over onze mogelijkheden en capaciteiten, oftewel onze overtuigingen. In de wereld van coaching is woord overtuigingen bekend, waar bij bedrijven meer gesproken wordt over de engelse term “Mindset”. 

Welke soorten mindset zijn er?

Er zijn twee typen mindsets, namelijk een “groei” en een “statische” mindset.

Een op groei gerichte denkwijze (een growth mindset) gaat ervan uit dat je kwaliteiten en vaardigheden door middel van oefening door kunt ontwikkelen.

Een statische (fixed) mindset gaat ervan uit dat je kwaliteiten en vaardigheden vaststaan en dat je deze niet verder kunt ontwikkelen. “Oefenen heeft geen zin, dus waarom moeite doen?”

Welke eigenschappen heeft een groeimindset?

Een groeimindset kan ons helpen om beter te leren, succesvoller en gelukkiger te zijn.

Conclusie: het is mogelijk om van statische overtuigingen naar overtuigingen met een focus op groei te veranderen.

Wat zijn de voordelen van een groeimindset?

Het ontwikkelen van overtuigingen gericht op groei kan leiden tot succes op veel verschillende gebieden in je leven. Het goede nieuws is dat jij je mindset positief kunt beïnvloeden

Conclusie:

We hebben allemaal de kracht om met de overtuigingen van persoonlijke groei onszelf verder door te ontwikkelen en meer voldoening te ervaren.

Je las een blog op de website van Verblinker. Mijn naam is Michel Vorstenbosch. Ik verzorg coaching en training voor professionals die willen werken aan hun persoonlijke organisatie. Ik help je om meer grip te krijgen op je tijd en energie. Op mijn website vind je een kennisbank bomvol waardevolle informatie.

Verder kan ik je helpen met:

Het uitblinkerstraject: persoonlijke coaching

Liever concreet aan de slag? Kies voor het uitblinkerstraject van Verblinker. Samen gaan we aan de slag met het verbeteren van jouw persoonlijke effectiviteit. We gaan aan de slag met thema’s zoals persoonlijke waarden, kwaliteiten en talenten, jouw energiegevers en energievreters. Wil je dit via je werkgever laten verlopen, geen enkel probleem? Of heb je een werknemer die je dit traject wilt aanbieden? Ook dit kan.

DOMINEER JE TIJD

voordat jij bezwijkt
in de waan van de dag!